Fòrum dels Pobles?

A cada societat hi conviuen molts pobles, cada un amb una cultura pròpia i uns anhels col·lectius. El passat 15 de maig una multitud de pobles van convergir a plaça Catalunya i van decidir iniciar un camí junts, un camí de lluita i de construcció d’alternatives en el que, pas a pas, projecte a projecte, s’han anat treballant propostes cada cop més clares i definides en les que seguim avançant.


Davant la necessitat de visibilització i confluència dels diferents grups de treball, des de l’assemblea transversal 12m15m de Barcelona néix el projecte del Fòrum dels Pobles, amb l’objectiu de generar espais de trobada i debat obert on les persones puguin tractar aquells temes que els preocupen, sempre de forma horitzontal i participativa. També volem aprofitar aquest projecte per reivindicar l’us de l’espai públic, amb voluntat de fomentar el debat al carrer i la implicació ciutadana d’aquells temes que avui en dia afecten la nostre vida diaria, obrint la porta a  compartir projectes, idees, i il·lusions amb el màxim nombre de persones possible.


Hem viscut un any de grans mobilitzacions i considerem que és el moment de posar en comú la feina feta, de mostrar tots aquells petits projectes que poden semblar invisibles als ulls de la societat però que, poc a poc, ens van acostant cada cop més a aquell món que tots somiem. Volem recuperar l’esperit del 15M per animar a la gent a seguir treballant per un futur millor, convidant a tothom a prendre les regnes de la seva pròpia vida i buscant crear una conciència col·lectiva.


Perquè hem après que aquesta societat que ignora i margina les nostres veus no és res sense les persones que la conformen, perquè aquest sistema capitalista voraç i depredador no és res si no consumim i perquè aquests governants que simulen representar-nos i pretenen dirigir-nos no ténen cap poder si nosaltres no els hi concedim. Perquè el món és de les persones, el món és dels pobles.


Per tot això, convoquem a totes aquelles persones, col·lectius i organitzacions compromeses amb la transformació i evolució social a participar en aquest primer Forum dels Pobles que tindrà lloc a plaça Catalunya de l’11 al 15 de maig, per tractar temes de necessitat vital per la ciutadana com són l’educació, la sanitat, l’habitage, el treball, els drets i llibertats… Però també temes més específics com ara les causes de la crisi, el deute, el sistema polític i econòmic actual…


Volem seguir avançant cap a un món millor, treballant de forma horitzontal i participativa en un espai on totes les veus siguin escoltades i on, pas a pas, es vagin cosolidan projectes que ens ajudin a aconseguir una societat més justa i humana, allunyant-nos d’aquest capitalisme ferotge que posa en perill la integritat i els somnis de milions de persones.

Deixa un comentari