Objectius i format

Objectiu:
L’objectiu principal del Fòrum és cridar a la participació ciutadana en debats sobre qüestions que ens afecten a totes les persones. Entenent el debat com a forma de construcció, tant d’alternatives com de línies d’acció coordinada i com a via d’involucració en projectes ja iniciats o que puguin sorgir de les sinergies que es creïn.
En aquest sentit, entenem que els col·lectius presents al Fòrum dels Pobles, que treballen des de fa més o menys temps alguna d’aquestes qüestions, haurien de fer la tasca de presentar el seu projecte i també d’involucrar en el debat la resta d’assistents.

Format:

El format del Fòrum es donarà en un open space, que permet l’obertura del debat en tantes línies com siguin necessàries o oportunes segons els assistents, i serà organitzat en 3 sessions de 3 hores 45 minuts:
15minuts: Presentació del Fòrum dels Pobles
Explicació del funcionament de la sessió i divisió en els diferents blocs temàtics
1 hora: Presentació del tema per part dels grups o ponents convidats en cada bloc.
Els diversos col·lectius i persones convidades, que fa més o menys temps que treballen en àmbits concrets, faran una introducció d’entre 10 i 20 minuts dels seus projectes respectius. Convidant a la participació posterior de la resta de participants del debat.
1:30 hores: Debat entre els participants
El debat serà conduït per un dinamitzador/a i pels propis col·lectius que introdueixen el tema, per tal que es discuteixi el tema de manera participativa i democràtica, i així tothom hi pugui intervenir.
1hora: Plenària conjunta entre tots els blogs temàtics
Tots els debats que sorgeixin hauran de ser recollits en unes conclusions que seran presentades a la plenària.

Deixa un comentari